Ga toch fietsen!

 

Even met de fiets van de zaak naar de supermarkt 2 kilometer verderop. Diezelfde dag met de dochter op pad om vervolgens na 3,3 kilometer haar af te zetten bij balletles en natuurlijk 3,3 kilometer terug om haar weer veilig naar huis te brengen. Vervolgens nogmaals 2 kilometer naar de supermarkt om die vergeten boodschap nog even te doen . . . en dit alles noteren voor de belastingdienst.

Administratie

Het bijhouden van alle kosten en lasten van de fiets van de zaak en de scheiding van zakelijk- en privégebruik is vervelend en nodigt niet uit om deze regeling te ambiëren.

Nieuwe regeling

Deze ‘fiets van de zaak’ problematiek is ook bij de verantwoordelijke staatssecretaris Snel een doorn in zijn oog en hij is voornemens een andere regeling in te voeren.

Deze forfaitaire bijtelling lijkt op die van de auto van de zaak. De staatssecretaris wil hiermee het hebben van een fiets van de zaak bevorderen en daarmee het woon-werkverkeer per fiets stimuleren.

2020

Hoe een en ander er uit moet zien is nog niet helemaal helder. De staatssecretaris is in overleg met brancheverenigingen en verwacht dat de bijtellingsregeling per 1 januari 2020 in gaat.

Tip

Voor degene die dit allemaal niets vinden kunnen gewoon hun woon-werk verkeer kilometers declareren a € 0,19 per kilometer.

Meer weten? bel ons opBel