Ga toch fietsen – deel 2

Fietsen met een fiets van de “zaak” en daarmee privé-kilometers maken? Een heel gedoe want dan moest je aangeven per privé-ritje hoeveel kilometertjes je met de kinderen achterop, of met volgeladen fietstassen je aflegde.

Het kabinet wil het aantrekkelijker maken om met de fiets naar het werk te gaan. Goed voor je lijf en goed voor het milieu.

De nieuwe fietsregeling

Het maakt niet uit of je een ‘normale’ fiets hebt, een e-bike of de snellere pedelec. Er komt nu éénzelfde regeling als bij een auto van de zaak. Eigenaren van een bedrijfsfiets krijgen te maken met een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van dit milieuvriendelijke vervoersmiddel.

Zeven procent

De bijtelling voor het privégebruik van de fiets wordt een jaarlijkse 7% over de adviesprijs van de fiets. En hiermee ben je in klap af van een hinderlijke administratie die je de lust van het fietsen wel ontneemt.

Hoe een dergelijke bijtelling voor jou uitvalt? Hangt onder andere van de adviesprijs van je fiets af. Je werkgever kan je er meer over vertellen maar bij Buro360 weten ze ook van hoed en de rand.