Subsidieregeling cyberweerbaarheid per september weer open

 

De Subsidieregeling cyberweerbaarheid wordt vanaf 1 september weer opengesteld. De regeling is dit jaar ook open voor projecten van samenwerkende organisaties.

De subsidieregeling ‘Versterking cyberweerbaarheid’ stimuleert bedrijven in niet-vitale sectoren om samen te werken op het gebied van cyberweerbaarheid. Demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft het opnieuw openstellen van de regeling aangekondigd.

Met de regeling worden privaat-publieke samenwerkingsverbanden gestimuleerd om plannen uit te voeren die op een duurzame manier de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroten binnen branches, sectoren en regio’s.

Via RVO

In 2023 wordt een bedrag van 800.000 euro beschikbaar gesteld aan de beste projectplannen die gericht zijn op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 200.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van de subsidieregeling.
Sinds de lancering van de subsidieronde in 2018 zijn 31 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit de regeling.

Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden is te vinden op de website van de RVO. Plannen kunnen tussen 1 september en 16 oktober 2023 bij de RVO worden ingediend.