Aantal phishingpogingen bij bedrijven bijna vertienvoudigd

 

Het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven is op weekbasis bijna vertienvoudigd, in vergelijking met een jaar eerder. Dat stelt telecomaanbieder KPN op basis van eigen cijfers.

Volgens KPN denkt meer dan de helft van de midden- en kleinbedrijven dat ze niet interessant genoeg zijn voor cybercriminaliteit. Het grootste deel van de 350 ondervraagde bedrijven in de MKB Cybersecurity Monitor had echter wel al eens te maken met een cyberdreiging of -aanval.

Meer dan veertig procent van de ondernemers geeft toe niet of matig voorbereid te zijn op cybercriminaliteit. Dat ligt aan gebrek aan tijd of middelen, of omdat ze denken dat een aanval nu eenmaal niet voorkomen kan worden.

Cybercriminelen proberen door phishing persoonlijke, financiële of inloggegevens te verkrijgen. “Cybercriminaliteit neemt elke dag toe, gelukkig zijn er ook steeds meer middelen om dit tegen te gaan, eenvoudig en toegankelijk. Maar het begint ermee dat ondernemers dit serieus nemen”, aldus KPN-bestuurder Chantal Vergouw.

Bron: ANP